Carson McHone bjuder på några av de vackraste låtarna vi kommer få höra i Östersund i år

Countrysångerskan Carson McHone är på väg mot ett genombrott – och det är välförtjänt. En helt vanlig måndagskväll i Östersund får vi höra några av de vackraste sångerna vi kommer höra i den här staden i år.

Carson McHone och hennes band bjuder publiken på några av de vackraste låtar vi kommer få höra i Östersund i år.

Många musiker i städer som Austin och Nashville kommer aldrig längre än till att hanka sig fram på stadens barer, i hopp om att någon gång ta sig därifrån.

Carson McHone, själv uppväxt i Austin, spelade många år på barer i sin hemstad, men lyckades komma längre än så och hennes skiva ”Carousel” utnämndes till en av årets bästa countryskivor under 2018 av ansedda Rolling Stone Magazine.

Men i vår del av världen är hon ännu ganska okänd och ryktet om hennes storhet verkar inte ha nått Östersund – för det är tyvärr ganska glest med besökare på Heim den här kvällen.

Kanske är det vårvädret, kanske är det krocken med fotbollen, eller så har folk helt enkelt inte förstått vilken sensationellt bra artist det är som står på scenen den här kvällen. Carson McHone är en låtskrivare av mycket hög klass och en sångerska av minst lika hög kaliber.

Vi bjuds på några av de vackraste sånger som kommer framföras på en scen i Östersund i år. Höjdpunkten är ”Dram shap gal”, en låt som sägs spegla hennes upplevelser som musiker på barerna i hennes hemstad – ett av de starkaste spåren från ”Carousel”. Inledande ”Spider song”, sjunger hon med en sådan inlevelse att det är ren balsam för hörselgångarna och ”Good time daddy blues” tar oss tillbaka till honkey tonksen i Texas där hon formades som artist. En äldre låt vid namn ”Sweet Magnolia” ger också ett djupt bestående intryck.

Men topparna är många den här kvällen och det är bara att den skandinaviska delen av den här turnén – som håller på till mitten på maj – lockar mer publik. För Carson McHone förtjänar ett genombrott även här hos oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s