ÖFK tog ny poäng och hoppas att sviten mot Hammarby fortsätter

Efter åtta omgångar står ÖFK fortfarande med bara en förlust i Allsvenskan 2019. Nästa omgång väntar Hammarby – som ÖFK aldrig har förlorat mot i Allsvenskan.

– Förhoppningsvis fortsätter det efter matchen på tisdag, säger Thomas Isherwood, målskytt när ÖFK fick 1–1 mot Häcken.

ÖFK-tränaren Ian Burchnall var nöjd med sitt lags insats i första halvlek i 1–1-matchen mot Häcken. Nu väntar Hammarby borta. ÖFK har inte förlorat mot Hammarby i Allsvenskan än, men Ian Burchnall sätter inte så stor vikt vid statistiken.

Den här artikeln är också publicerad på osdsport.se

Häcken inledde lördagens match på Jämtkraft arena bäst och kändes hetast under de första tio minuterna. Men ÖFk kom igång rejält och skapade flera bra chanser, bland annat genom ett friläge av Jamie Hopcutt – som sköt över målet.

Det blev till slut ändå göteborgarna som tog ledningen när Daleho Irandust frispelade Alexander Jeremenjeff i den 26:e minuten. Men repliken kom snabbt när Thomas Isherwood nickade in en hörna två minuter senare.

– Vi har tränat på det, att jag ska komma in i mitten. Det var en bra hörna och en bra nick, säger Thomas Isherwood.

1–1 var ställningen i paus och även efter 90 spelade minuter. Häcken var det klart hetare laget i andra halvlek och hade några giftiga chanser. Flera gånger var Thomas Isherwood där och rensade stoppade gästernas möjligheter.

– Jag tycker att jag gör en väldigt bra match, en av mina bästa. Vi gör en okej match och får en poäng mot ett av Sveriges bästa lag, men vi är inte nöjda. Vi vill ha tre poäng, säger Thomas Isherwood.

På tisdag väntar Hammarby på bortaplan. Det är en motståndare som har passat ÖFK väldigt bra hittills i Allsvenskan. Det började med 1–1 i ÖFK:s första allsvenska match 2016 och stockholmarna har hittills inte lyckats besegra jämtarna i högsta serien.

– Ja, jag hörde det. Vi hoppas att det fortsätter. Hammarby borta är en stor match, men vi har kvalitet att komma dit och ta tre poäng, säger Thomas Isherwood.

ÖFK-backen besökte Hammarby på försäsongen och valde mellan dem och ÖFK.

– Det var rätt beslut att gå till ÖFK. Det kändes som en familjär klubb som kunde hjälpa mig att få in fötterna i svensk fotboll. Jag känner bra tillit från klubben och tränarna för att kunna bli den fotbollsspelare som jag vill bli, säger Thomas Isherwood.

ÖFK-tränaren Ian Burchnall gjorde sin första tävlingsmatch för klubben mot just Hammarby i juli 2018 när ÖFK vann med 2–1.

– Jag njöt så klart eftersom vi vann. Det var en fantastisk atmosfär att spela inför en sådan stor publik. Jag har bra minnen därifrån, säger Ian Burchnall.

Han tror på en tuff match på tisdag och sätter inte så mycket fokus på ÖFK:s tidigare statisk mot Hammarby.

– Det kommer bli en tuff match. Jag såg Hammarbys senaste match och de såg starka ut offensivt. De har nya spelare och vi har nya spelare, så statistiken betyder inte så mycket. Men det är bra att vi har bra statistik mot dem och vi har möjligheten att åka dit och göra en bra match, säger Ian Burchnall.

På tisdag får han och övriga ÖFK:are träffa tidigare lagkamraten Dennis Widgren – nu som motståndare.

– Dennis var en bra spelare för den här klubben och är en fin kille, jag gillade att jobba med honom. Han kommer säkert vara jättemotiverad och det ska bli roligt att se honom på planen. Men nu har han fel färg på tröjan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s