”Fantomen på cirkusen” väcker minnen till liv hos Cirkus Kul & Bus: ”Fantastiskt, verkligen”

”Fantomen på cirkusen” heter Cirkus Kul & Bus föreställning i år. På fredagskvällen var det premiär i tältet på Frösö strand.

– Det var fantastiskt, verkligen fantastiskt, säger Anitra Gudmarsdotter, som har skrivit föreställningen tillsammans med Hanna Johannesson – och spelar huvudrollen.

I helgen spelar Cirkus Kul & Bus sin föreställning i tältet på Frösö Strand. I akt två bjuds det på nycirkusföeställningen ”Fantomen på cirkusen”

I årets föreställning från Cirkus Kul & Bus flyttas vi två år tillbaka i tiden – till förberedelserna inför föreställningen ”Alice i cirkustältet” som sattes upp 2017. När vi kommer in i handlingen är det kaos på cirkusen. Föreställningen närmar sig, men det är någon som saboterar förberedelserna.

Anitra Gudmarsdotter har deltagit i Cirkus Kul & Bus verksamhet i 15 år. Hon har varit delaktig i att skriva föreställningar tidigare, men i år är det första gången som hon är huvudförfattare till föreställningen – tillsammans med Hanna Johannesson.

Föreställningen har skrivits av vännerna Anitra Gudmarsdotter och Hanna Johannesson. Anitra Gudmarsdotter spelar även huvudrollen som cirkusprinsessan Anitra.

– Vi satt på Sibylla. Jag var utklädd till Alice och Hanna till hattmakaren. Vi pratade om hur Hanna har sprungit runt på cirkusen och grejat med saker, även om hon egentligen inte går på cirkusen. Vi skämtade om att hon var cirkusens fantom, säger Anitra Gudmarsdotter, som spelar cirkusprinsessan Anitra i föreställningen.

– Därav kom idén om Alice och fantomen. Det kom en massa roliga minnen från cirkusen, som blev till en föreställning, säger Hanna Johannesson.

Det bjuds på många spektakulära cirkuskonster i ”Fantomen på cirkusen”

”Fantomen på cirkusen” utgör akt två av Cirkus Kul & Bus föreställning, och i den deltar ungefär 50 personer. Totalt med akt ett, där de yngre deltagarna i verksamheten visar upp sina kunskaper, deltar 150 personer i föreställningen. Anitra Gudmarsdotter är mycket nöjd med premiären.

– Oj, det var fantastiskt, verkligen fantastiskt. Det blev så mycket bättre än jag tänkte mig, och jag hade tänkt mig att det skulle bli fantastiskt, säger hon.

Gick allt som det skulle?

– Nej, ljudet slutade fungera vid ett tillfälle. Det saknades människor på scenen vid några tillfällen. Folk glömde sina repliker vid några tillfällen, bland annat jag. det var inte allt som gick rätt. Men det var fantastiskt ändå. 

Föreställningen spelas även lördag och söndag i tältet på Frösö strand.

Anitra Gudmarsdotter har deltagit i Cirkus Kul & Bus verksamhet i 15 år. I år är hon för första gången huvudförfattare till en föreställning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s