Publiksuccé på Trätojordsbacken: ”Ett arrangemang kan inte bli mer folkligt”

Midsommaryran på Trätojordsbacken lockade över 1000 besökare. En nöjd arrangör, Lars-Erik Jonsson, kunde konstatera att evenemanget blev en braksuccé.
– Väldigt mycket blev precis som jag hade tänkt, säger han.

Midsommaryran på Trätojordsbacken i Hammarstrand blev en stor publiksuccé. på dansbanan var det fullt tryck hela kvällen. Peter Smeds och Karin Dunberg Smeds var två hängivna dansare som hade hittat till Hammarstrand.

Från tidig kväll till en bra bit in på söndagsnatten var det full fart på Trätojordsbacken i Hammarstrand när festplatsen återuppstod efter många års uppehåll. På dansbanan lockade Martinez och Mannerz fullt med dansare, på stora scenen visade Boppers att de fortfarande rockar för fullt efter mer än 40 år som band och i logen bjöd Musikpolisen på bra tryck.

Arrangören Lars-Erik Jonsson hade en tydlig strategi att locka dansare till midsommar på Trätojordsbacken. Det lyckades mer än väl.

Arrangemanget lockade mer än 1000 personer, från alla möjliga ställen. Vid 02-tiden, när Trätojordsbacken var på väg att stänga, kunde Lars-Erik Jonsson, ägare till arrangerande Lejonsson, konstatera att arrangemanget hade blivit succé.

– När man har hållit på med något så pass länge, och så faller det ut precis som man hade tänkt att det skulle göra. Det är svårt att beskriva det, säger Lars-Erik Jonsson.

Martinez utsågs till ”Årets dansband” 2019. På midsommardagen stod de, tillsammans med Mannerz, för svänget på dansgolvet på Trätojordsbacken.

Han är själv uppväxt i Ragunda kommun och besökte Trätojordsbacken många gånger på 1990-talet. När det blev tal om att väcka liv i festplatsen hade han flera idéer på förändringar som han ville göra.

– När jag var här på 1990-talet var aldrig dansen särskilt bra. Det var aldrig supertryck på dansgolvet eller att man kände att danspubliken var här. Man tyckte att det var långt till dansbanan, man gick in från andra hållet och musiken vändes inte ut från dansbanan, säger Lars-Erik Jonsson.

Linn Gustafsson, sångerska i Mannerz, bjöd tillsammans med sina bandkollegor på skönt sväng.

Därför satsade han på att bygga en ny trappa ner till dansbanan, sätta scenen i andra änden av lokalen och på att aktivt försöka locka dit dansare. Det föll väl ut.

– Det small till direkt klockan åtta. Andra dansen var jag inne och filmade och jag tyckte att det var tryck på golvet. Så här bra har det inte varit här på 35-40 år, säger Lars-Erik Jonsson.

The Boppers har funnits sedan 1977. Orginalmedlemmarna Ingemar Wallén och Matte Lagerwall visade, tillsammans med övriga bandet, att de fortfarande rockar för fullt.

Men dansen var bara en del av arrangemanget på Trätojordsbacken.

– Musikpolisen levererade, det var tryck där nere i logen i två omgångar. Och så var det scenshowen med Boppers. Det var mycket folk, blandat folk i alla åldrar från när och fjärran. Ett arrangemang kan inte bli mer folkligt, säger Lars-Erik Jonsson.

En bit över 1000 personer besökte Trätojordbacken på midsommardagen – publiksuccén var fulländad.
”Ett evenemang kan inte bli mer folkligt”, var arrangören Lars-Erik Jonssons omdöme.
Lina Nilsson och Erika Lundgren hade fullt upp vid grillen hela kvällen.

Det var en trött men mycket nöjd arrangör som konstaterade att allt jobb hade gett resultat.

– I morgon är en annan dag, eller det är väl snarare måndag som är en annan dag. I morgon finns risk att den bara försvinner. Det känns s nu i alla fall. Andra kommer förmodligen jobba en massa i morgon, men jag vet inte om jag kommer kunna åstadkomma så många knop. Jag har lite svårt att lägga ihop ett och ett just nu. Men det är lite okej. Jag har jobbat hela veckan, varit här nästan dygnet runt i en vecka, burit, snickrat, tänkt, gjort om – allt. Efter det får man vara lite slut i luvan.

Lisa Lindblom och Magnus Englund är hängivna dansare som ofta besöker dansbanorna i Jämtland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s