Midsommaryran på Trätojordsbacken lockade över 1000 besökare. En nöjd arrangör, Lars-Erik Jonsson, kunde konstatera att evenemanget blev en braksuccé.
– Väldigt mycket blev precis som jag hade tänkt, säger han.

Från tidig kväll till en bra bit in på söndagsnatten var det full fart på Trätojordsbacken i Hammarstrand när festplatsen återuppstod efter många års uppehåll. På dansbanan lockade Martinez och Mannerz fullt med dansare, på stora scenen visade Boppers att de fortfarande rockar för fullt efter mer än 40 år som band och i logen bjöd Musikpolisen på bra tryck.

Arrangemanget lockade mer än 1000 personer, från alla möjliga ställen. Vid 02-tiden, när Trätojordsbacken var på väg att stänga, kunde Lars-Erik Jonsson, ägare till arrangerande Lejonsson, konstatera att arrangemanget hade blivit succé.
– När man har hållit på med något så pass länge, och så faller det ut precis som man hade tänkt att det skulle göra. Det är svårt att beskriva det, säger Lars-Erik Jonsson.

Han är själv uppväxt i Ragunda kommun och besökte Trätojordsbacken många gånger på 1990-talet. När det blev tal om att väcka liv i festplatsen hade han flera idéer på förändringar som han ville göra.
– När jag var här på 1990-talet var aldrig dansen särskilt bra. Det var aldrig supertryck på dansgolvet eller att man kände att danspubliken var här. Man tyckte att det var långt till dansbanan, man gick in från andra hållet och musiken vändes inte ut från dansbanan, säger Lars-Erik Jonsson.

Därför satsade han på att bygga en ny trappa ner till dansbanan, sätta scenen i andra änden av lokalen och på att aktivt försöka locka dit dansare. Det föll väl ut.
– Det small till direkt klockan åtta. Andra dansen var jag inne och filmade och jag tyckte att det var tryck på golvet. Så här bra har det inte varit här på 35-40 år, säger Lars-Erik Jonsson.

Men dansen var bara en del av arrangemanget på Trätojordsbacken.
– Musikpolisen levererade, det var tryck där nere i logen i två omgångar. Och så var det scenshowen med Boppers. Det var mycket folk, blandat folk i alla åldrar från när och fjärran. Ett arrangemang kan inte bli mer folkligt, säger Lars-Erik Jonsson.



Det var en trött men mycket nöjd arrangör som konstaterade att allt jobb hade gett resultat.
– I morgon är en annan dag, eller det är väl snarare måndag som är en annan dag. I morgon finns risk att den bara försvinner. Det känns s nu i alla fall. Andra kommer förmodligen jobba en massa i morgon, men jag vet inte om jag kommer kunna åstadkomma så många knop. Jag har lite svårt att lägga ihop ett och ett just nu. Men det är lite okej. Jag har jobbat hela veckan, varit här nästan dygnet runt i en vecka, burit, snickrat, tänkt, gjort om – allt. Efter det får man vara lite slut i luvan.
