OS-mästarinnorna laddar batterierna i Malung under Dansbandsveckan: ”Jättekul att vara här”

2018 tog Lag Hasselborg OS-guld i curling. Under Dansbandsveckan laddar de batterierna i Malung – lagmedlemmen Sofia Mabergs hemort.

– Vi har det mysigt och umgås med varandra utan att spela curling, säger skippern Anna Hasselborg.

2018 tog Lag Hasselborg, som består av Sofia Mabergs, Agnes Konchenhauer, Sara McManus och Anna Hasselberg, OS-guld i curling i Pyoncheang. Just nu befinner sig laget i Malung, Sofia Mabergs hemort, och njuter av att umgås utan att spela curling. Minnet av vad som hände i Pyoncheang är förstås fortfarande starkt.
”Det växer för oss varje dag”, säger skippern Anna Hasselborg.

Ett populärt inslag under Dansbandsveckan är löpartävlingen Buggruset. I år deltog hela det OS-vinnande curlinglaget Lag Hasselborg i tävlingen. Anna Hasselborg, Sofia Mabergs, Agnes Knochenhauer och Sara McManus njöt av tävlingen.

– Jag är ju härifrån. Så då tänkte vi att det var en kul grej att få springa lite Buggrus och ta vara på tiden här i Malung. Det var jättekul att springa tävlingen, fin och snabb bana och härlig stämning där ute, säger Sofia Mabergs.

Som född och uppvuxen i Malung har hon förstås upplevt många dansbandsveckor och sett vad den betyder för den lilla orten i västra Dalarna.

– Det är en händelse som är väldigt viktig för Malung. Jag är ingen dansare, men jag tycker att det är väldigt kul att det händer något och att Malung får sättas på kartan på det viset, säger Sofia Mabergs.

Även hennes lagkamrater gillar stämningen i Malung under Dansbandsveckan.

– Det är jättekul att vara här, det är en ära. Vi är här en gång per år och det är alltid en härlig fest. Det är mycket folk, glada människor och alla pratar med alla. Det gillar vi, säger Sara McManus.

Det känns fortfarande overkligt

att tänka att det var vi som gjorde det där

Agnes Knochenhauer

Det har gått nästan 1,5 år sedan laget vann OS-finalen över Sydkorea med 8–3. Lagmedlemmarna njuter förstås fortfarande när de tänker tillbaka på vad de åstadkom i Pyoncheang.

– Det är en väldigt stor fråga att svara kortfattat på. Men det var så klart fantastiskt, det var ett livsmål. Det känns fortfarande overkligt att tänka att det var vi som gjorde det där, men det var väldigt häftigt, säger Agnes Knochenhauer.

– Det är jättehäftigt. Det växer för oss varje dag, att man förstår att det är det vi har gjort. Det har varit ett mål länge för oss tillsammans. Framför allt var det jävligt kul, säger Anna Hasselborg.

Efter OS-guldet har medaljskörden fortsatt med VM-silver både 2018 och 2019, samt EM-guld 2018. Vistelsen i Malung är en del i att ladda batterierna för att jobba mot nya framgångar.

– Sommarperioden är mest en uppbyggnadsperiod inför säsongen. Vi kör mycket barmarksträning och sådant för att kunna bli starkare inför säsongen. Målet för säsongen är först och främst att ta oss till både EM och VM och få medalj på båda, gärna en fin valör också. Vi saknar ju ett VM-guld, så det är väl det främsta målet vi har, säger Sofia Mabergs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s