Weeping Willows imponerar på nytt – flera låtar ger gåshud

Magnus Carlson är på publikfriarhumör när Weeping Willows intar Stortorget på lördagskvällen. Det behöver han egentligen inte vara. Musiken talar i vanlig ordning för sig själv.

Weeping Willows imponerar i vanlig ordning när de intar Stortorget på lördagskvällen. Bandet skivdebuterade 1997 med ikoniska ”Broken Promise Land” – och låtarna från den skivan gör fortfarande starkast avtryck.

Få svenska band, om ens något, har släppt ett så pass ikoniskt och viktigt album som Weeping Willows. Debutplattan ”Broken Promise Land” från 1997 är en skiva som för alltid har sin givna plats som en av de största svenska klassikerna någonsin.

Det är också låtarna från den som fortfarande ger de starkaste intrycken när Weeping Willows framträder på scen. Den här kvällen är bandet förstärkt med två blåsare och en stråksektion på fyra personer.

”Allt blir lite bättre med en stråksektion”, som Magnus Carlson själv uttrycker det.

Weeping Willows är tillräckligt skickliga musiker själva för att imponera på egen hand, och Magnus Carlson är förmodligen Sveriges bästa sångare. Men han har helt rätt – blåsarna och stråksektionen ger bandets redan maffiga ljudbild ännu en dimension.

Tydligast märks det i ”I didn’t know”, ett av de allra bästa spåren från den ikoniska debutplattan. Magnus Carlson själv är så exalterad att han börjar sjunga lite för tidigt.

”Blue and alone”, den stora hiten från nämnda debutplatta, möts av stort jubel från Stortorget – av en given anledning.

” Det här var den första låten vi skrev tillsammans. Det var lite som en blandning av Ennio Morricones filmmusik, Wicked Game av Chris Isaak, och finsk tango. Den blev ledmotiv till en tv-serie från en oklar fjällby. Den är lite som Storsjöyran, lite av varje”, introducerar Magnus Carlson låten.

Men Weeping Willows är inte bara sin debutplatta. Bandet har stadigt levererat kanonskivor under de 22 åren som har gått sedan ”Broken Promise Land” kom. Ett av kvällens starkaste ögonblick är när Magnus Carlson och Sara Menke, en av tolv personer på scenen denna kväll, förenas i ”Lovers never say goodbye” – en av bandets starkaste låtar på senare år.

Sara Menke och Magnus Carlson förenas i en enormt vacker duett i ”Lovers never say goodbye”.

Duons röster harmonierar perfekt och ger en mycket vacker och gripande duett.

Magnus Carlson berättar flera gånger hur hedrade bandet är att spela på Storsjöyran – ”Sveriges bästa festival”.

Det är vi i publiken som ska känna oss allra mest hedrade. Weeping Willows visade återigen varför de har varit ett av Sveriges bästa band i mer än 20 år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s