The Hives – som ”en raket i fejset”

Han sa det själv – den fantastiske Howlin’ Pelle Almqvist. sångare i The Hives.

Bandet är som ”en raket i fejset”.

De får gärna avsluta Storsjöyran varje år.

Alla som har sett The Hives live vet att bandet brukar gå ut hårt för att sedan öka. Sångaren Howlin’ Pelle Almqvist beskriver bandet som ”en raket i fejset”.

The Hives har enligt bandets sångare spelat musik i ungefär 2700 år, men det är först de senaste åren som det har lossnat ordentligt för bandet. Alla som har sett Fagerstas rockkungar på scen någon gång vet att de har för vana att gå ut hårt – för att sedan öka.

”Helvete vad bra The Hives är. Varsågod Jämtland. En dålig kväll är The Hives otroliga, men nu när vi har en bra kväll vet man inte vad som kan hända”, säger Howlin’ Pelle Almqvist.

På skiva är The Hives ett av Sveriges bästa rockband. På scen höjs upplevelsen flera nivåer till, en stor anledning till det är just Howlin’ Pelle Almqvist. 

Ödmjukhet kanske inte är The Hives-sångarens främsta egenskap, men det är också det som är behållningen. De allra flesta köper hans kaxiga framtoning och det är halva grejen med bandets konserter.

”I samråd med presidenten kan jag bestämma att The Hives kommer tillbaka nästa år. Kan ni tänka er en bättre avslutning på Storsjöyran?”

Helt ärligt – nej.

Som liveupplevelsen har The Hives inga som kan överträffa dem på den svenska scenen. Vilket annat band har en sångare som efter att ha lämnat scenen och gått halvvägs ut på Stortorget kan få i stort sett alla på samma torg att sätta sig ner?

Det är precis vad Howlin’ Pelle Almqvist gör under avslutande ”Tick, tick boom”.

Oväntat, men också väntat. Vi har trots allt kommit till den punkten i konserten där publiken gör precis som han säger, men också till den punkten där han själv inte har någon aning vad han håller på med.

”Vifta med händerna Jämtland. Det är vi som är The Hives – och ingen annan är det”.

Nej – det här bandet har ingen motsvarighet, och därför var det en helt perfekt avslutning på Storsjöyran.

Howlin’ Pelle Almqvist får publiken dit han vill, eftersom han är en stor rocksångare med enorm karisma. Han lyckas få nästan hela Stortorget att sitta ner.

En reaktion till “The Hives – som ”en raket i fejset”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s