Hannah Aldridge förtrollar med sina historier och sina låtar

Hannah Aldridge tycker att en konsert lyfter om man får höra historierna bakom låtarna. Därför gör hon exakt det själv under sitt fjärde besök i Östersund. Resultatet blir en smått förtrollande kväll.

Hannah Aldridge och Gustav Sjödin gav en akustisk konsert i ”vardagsrummet” på Heim. En förtrollande kväll med fantastiska låtar och fängslande historier.

Hannah Aldridge är en van gäst i Östersund vid det här laget. Sedan 2015 har 31-åringen från den legendariska musikstaden Muskel Shoals i Alabama besökt Östersund flera gånger. När hon och parhästen Gustav Sjödin från rockbandet Jetbone intar Heim på torsdagskvällen är det fjärde gången de spelar tillsammans i Östersund.

Heim är inrett som ett vardagsrum och att sitta där och lyssna till Hannah Aldridges låtar och höra historierna bakom dem är en mycket angenäm sysselsättning denna torsdagskväll.

Vi får höra om hur hon växte upp i en väldigt religiös familj som var ungefär som ”amish fast med elektricitet”, om hur livet som turnerande artist emellanåt kan vara underbart, men också emellanåt ensamt. Man kommer till en punkt i livet där man känner att man inte vill åldras mer, men också när man lär sig att uppskatta ensamhet.

Om det handlar några av hennes bästa sånger, från hennes andra studioalbum, ”Gold rush” – hennes hittills bästa skiva.

Turnén som hon och Gustav Sjödin gör nu är en releaseturné för liveskivan ”Live in Black and white” som hon gjorde enbart för att få göra musik och slippa allt det onödiga runtomkring musiken, som hon beskriver det.

På skivan gör hon en duett med sin far Walt Aldridge, välkänd studiomusiker och låtskrivare i den mytomspunna Fame-studion i Muscle Shoals, där ”åtminstone en av era favoritskivor är inspelade”. Trots att hon har den bakgrunden som hon har och det släktskapet var det inte helt givet att Hannah Aldridge skulle ägna sig åt musik och låtskrivande, men alla som har sett hört henne på skiva och sett henne på scen gläds nog åt att det till slut ändå blev så.

Hannah Aldridge har under sina fyra besök i Östersund visat att hon är en utmärkt låtskrivare, men också en underhållande scenpersonlighet. Hon är en skicklig berättare som varvar humor och eftertanke i sitt mellansnack. Det stärker de fantastiska låtarna ännu mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s