Jämtland Baskets nyförvärv om släktskapet med ”Magic” Johnson: ”Han är väldigt hjälpsam”

Det är mycket nytt i årets Jämtland Basket. En av de nya är Steven Haney – som är släkt med legendaren Earwin ”Magic” Johnson.

– Han är alltid hjälpsam och ger tips om hur man ska ta hand om sig själv och vara professionell, säger Steven Haney.

Steven Haney, en av många nya spelare i Jämtland Basket till den här säsongen, har en nära relation till legendaren Magic Johnson

Artikeln är också publicerad på osdsport.se

När Jämtland Basket samlades för säsongens första lagträning var nästan hela laget utbytt från det som tog sig till klubbens första semifinal i våras. En av de nya är 24-årige Steven Haney, som närmast kommer från spel i Kosovo.

Att det blev Jämtland har till viss del att göra med att han spelade tillsammans med tidigare Jämtlandscentern Mattias Markusson på college.

– Jag pratar med Mattias nästan varje vecka. Han är en av mina goda vänner från college. När det blev aktuellt att jag skulle komma hit pratade jag med honom. Han sa att coach Gehrke är en väldigt bra person och att det är en bra stad med fantastiska fans. När jag pratade med coach Gehrke förstod jag att han verkligen bryr sig om sina spelare. Han vill inte bara att laget ska vara framgångsrikt, han vill också att alla ska ha det bra. Jag såg också några videos från matcher och såg att det är fantastisk atmosfär på matcherna. Det kände som en spännande upplevelse att komma hit, säger Steven Haney.

Steven Haney har hört mycket gott om Östersund från vännen, tidigare Jämtlandsspelaren, Mattias Markusson.

Han har faktiskt bott en kort period i sitt liv i Sverige. Hans pappa Steve Haney är mannen som tog legendaren Magic Johnson till M7 Borås säsongen 1999–20000.

– Jag var ett litet barn, fyra år gammal. Men jag minns att jag gick på några matcher och att det var en galen grej att han var här. Han är en så känd person och alla visste vem han var. Han säger att Sverige är ett bra land och att människor är vänliga och accepterande mot andra, säger Steven Haney.

Magic Johnson är kusin med Steven Haneys mamma och en nära släkting till Jämtland Baskets nyförvärv. De brukar träffas ungefär en gång om året när Magic Johnson är på besök i Lansing, Michigan.

– Jag brukade hänga med honom och pappa när jag var yngre och göra en massa basketrelaterade saker. Han är väldigt hjälpsam och brukar berätta vad man ska göra för att ta hand om sig själv och vara professionell, säger Steven Haney.

Vad har han lärt sig om basket?

– Mycket om hur det är viktigt att inte bara tänka på hur man är på planen utan också utanför planen, att du är hälsosam och behandlar människor bra. Du träffar många människor genom basketen och de kan bli dina nära vänner eller affärspartners, så det är viktigt att vårda relationer.

Han beskriver sig själv som en duktig skytt, men också en bra returtagare för att vara guard. Nu är han i Jämtland för att hjälpa laget till nya framgångar.

– Laget har blivit bättre hela tiden och i fjol var de i semifinal. Vi hoppas att vi får en bra start på säsongen och förhoppningsvis kan vi lyckas åtminstone lika bra som i fjol, men helst ännu bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s